2022.08.03. A SEGÍTŐ DALLAMOK CÍMŰ KONCERTSOROZAT ÚJABB ÁLLOMÁSAI

A Charles Music útjára indított új koncertsorozatának harmadik és negyedik állomása 2022. augusztus 2-án Balatonfenyvesen a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány-al közreműködve a Tegyél Jót Balatoni táborában került megrendezésre. Az itt nyaraló állami gondoskodásban élő gyermekeknek a nemes kezdeményezés által, lehetőséget biztosítottunk, hogy megtapasztalják a zenehallgatás élményét és az érdeklődésüket felkeltettük a zene és a kulturális értékek iránt.

A több napos tábor egyik fénypontja Nyári Károly és lánya, Nyári Aliz koncertje volt. A művészek mosolyt csaltak az ország különböző gyermekgondozási intézményéből érkező gyermekek arcára és a háború sújtotta Ukrajnából menekült néhány család gyermekeinek, hacsak egy rövid időre is, de sikerült önfeledt pillanatokat szerezni a zene lélekemelő ereje által. Maradandó élménnyel lettek gazdagabbak a jelenlévők, amely igazi öröm mindannyiunk számára.

charles2022.08.03. A SEGÍTŐ DALLAMOK CÍMŰ KONCERTSOROZAT ÚJABB ÁLLOMÁSAI
Tovább

2022.07.31. A SEGÍTŐ DALLAMOK CÍMŰ KONCERTSOROZAT MÁSODIK ÁLLOMÁSA

A segítő dallamok című koncertsorozat második állomása 2022. július 30-án Győrben a Bagolyvár Gyermekotthonban került megrendezésre. A nemes kezdeményezés alkalmával, melyet a Charles Music indított útjára, az ország több pontján lévő gyermekgondozási intézményben koncerteket mutatunk be az ott élő gyermekek részére. Az interaktív koncerten kiemelt művészeink Nyári Károly és lánya Nyári Aliz varázsolták el a gyermekotthon lakóit, akik nagy örömmel és lelkesedéssel fogadták a művészeket. Nyári Károly és lánya, Aliz számára nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalás és a jótékonyság, így örömmel mentek az állami gondoskodásban élő gyermekekhez, hogy zenéjük által szeretetet vigyenek a részükre. A szűnni nem akaró taps, mosoly, boldogság és hála jellemezte a koncertet. Igazán megható volt a művészeknek, hogy a gyermekek mennyire befogadóan és örömmel fogadták őket. A koncert egy életre szóló élmény marad a gyermekotthon lakóinak és a művészeknek egyaránt.

charles2022.07.31. A SEGÍTŐ DALLAMOK CÍMŰ KONCERTSOROZAT MÁSODIK ÁLLOMÁSA
Tovább

2022.07.31. FERGETES SIKERREL INDÍTOTTUK ÚTJÁRA A SEGÍTŐ DALLAMOK CÍMŰ KONCERTSOROZATOT

A Charles Music részére a számos koncert és produkció bemutatása mellett, kiemelt fontosságú a társadalmi felelősségvállalás. Ezért egy nemes kezdeményezést indítottunk útjára, amely alkalmával az ország több pontján lévő gyermekgondozási intézményben koncerteket mutatunk be az ott élő gyermekek részére. Ezeknek az állami gondoskodásban élő gyermekeknek szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megtapasztalják a zenehallgatás élményét és nyitottakká váljanak ezen élmények befogadására. Szeretnénk az érdeklődésüket felkelteni a zene és a kulturális értékek iránt.

A segítő dallamok címmel koncertsorozatot indítottunk útjára, melynek első állomása 2022. július 28-án a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban a Szülők Háza Nyári táborában került megrendezésre a Szülők Háza Közhasznú Alapítvánnyal közreműködve. Nagy érdeklődés és boldogság sugárzott a gyermekek arcán, akik élvezték az interaktív koncertet, amely alkalmával ők is énekeltek, de akár kipróbálhatták a fellépő művész Nyári Károly zongoráját. Igazán nagy öröm, hogy értékes zenei és közösségi élményt adhattunk a jelenlévő gyermekek részére, akiknek minden bizonnyal maradandó emlék lesz a bemutatott koncert.

charles2022.07.31. FERGETES SIKERREL INDÍTOTTUK ÚTJÁRA A SEGÍTŐ DALLAMOK CÍMŰ KONCERTSOROZATOT
Tovább

2022.07.28. Új koncertsorozatot indítunk útjára A segítő dallamok címmel

A Charles Music számos kiemelt zenei produkciót, koncertet mutatott be az eltelt évek alatt nagy sikerrel célkitűzései mentén, amely mellett kiemelt fontosságú számára a társadalmi felelősségvállalás. Különös figyelmet fordítunk a tehetséges gyermekek és fiatalok felkutatására, zenei nevelésükre és tehetségük gondozására. E célból indítottuk útjára a Zeneút programot és a Zeneút Tehetségkutató versenyt.

Több éve együttműködünk a Szülők Háza Alapítvánnyal, amely állami gondoskodásban élő gyermekek és hátrányos helyzetű családok számára nyújt támogatást. Az állami gondoskodásban élő gyermekek részére már több ízben megrendezett tehetségkutató verseny alkalmával a Charles Music művésze, Nyári Károly, aki az Alapítvány jótékonysági nagykövete, részt vett a gyermekek versenyre történő felkészítésében, majd, mint zsűri elnök segítette az Alapítvány nemes kezdeményezését. 2020-ban Nyári Károlyt a Szülők Háza Alapítvány Szent Antal-díjjal jutalmazta több éves kiemelkedő tevékenységéért, amelyet az állami gondoskodásban élő gyermekekért végzett. Az együttműködésünk eltelt évei alatt, nagy öröm számunkra, hogy zenénk által segítséget tudtunk nyújtani az állami gondoskodásban élő gyermekeknek, egy-egy koncert alkalmával. Ezeknek a gyermekeknek nincs vagy csak korlátozottan van lehetőségük a zenével való találkozásra. Magyarországon több száz gyermekotthon van, több ezer gyermek nevelkedik állami gondozottként, a kulturális értékeink megismerése és a zenei élmény megtapasztalásának hiányában. Ezeknek az állami gondoskodásban élő gyermekeknek szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megtapasztalják a zenei élményt és nyitottakká váljanak ezen élmények befogadására. Az érdeklődésüket szeretnénk felkelteni a zene és a kulturális értékek iránt. Ezért elhatároztuk, hogy művészeinkkel az ország több pontján lévő gyermekgondozási intézményben koncerteket mutatunk be az ott élő gyermekek részére.

A koncertsorozatot 2022. július 28-án indítjuk útjára A segítő dallamok címmel. Az első állomás a Kamaraerdei Ifjúsági Park, ahol a Szülők Háza Nyári táborában mutatjuk be koncertünket.

Olyan komplett kulturális programot szeretnénk nyújtani, a gyermekek életkorának megfelelően, amely a zenehallgatás élménye mellett, megismerteti az elhangzó zeneszámok zeneszerzőivel és keletkezésének történetével. A koncerten közreműködő művészek hangszereit is bemutatjuk az interaktív előadások keretén belül. A zenei élmény megtapasztalása által, reményt és lehetőséget adunk azoknak, akik érdeklődést mutatnak ezen értékek irányába. Az otthonból való távozásukat követően, ezzel is esélyt adunk a társadalomba való integrációra, hiszen ez is egy kapaszkodó, ahhoz, hogy társadalmunk értékes tagjaivá váljanak. Ha nem adjuk meg ezeknek a gyermekeknek a lehetőséget, akkor esélyük sem lesz kitörni, végleg kiemelkedni.

Napjainkban a közoktatási intézményekben tanuló fiatalok is hasonlóképpen csak korlátozottan jutnak a kulturális kincsekhez. Helyzetükből adódóan tágabb lehetőségük van, mégis azt tapasztaljuk, hogy kevésbé vagy egyáltalán nem érdeklődnek a minőségi zenei élmény iránt. Ezért szeretnénk programunkat az iskola kezdést követően, az oktatási intézményekbe is elvinni, hiszen valljuk, hogy a művészethez és kultúrához való hozzáférés valamennyi ember joga, de kiemelten fontos, hogy a gyermekek minél előbb találkozzanak ezzel a lehetőséggel. Napjainkban kiemelt szerepe van a gyermekek és fiatalok zenével való találkozásának, hiszen a zene közösség építő ereje mellett, a közösen átélt maradandó pillanatok egy életre szóló élménye az elfogadásról, toleranciáról is szól.

charles2022.07.28. Új koncertsorozatot indítunk útjára A segítő dallamok címmel
Tovább

NAGY SIKERREL ZÁRULT A ZENEÚT TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY DÖNTŐJE

A Charles Music Művészeti Produkciós Iroda által elindított Zeneút program keretén belül, 2022. május 26-án nagy sikerrel lezajlott a Zeneút Tehetségkutató verseny döntője.

A Zeneút tehetségkutató verseny küldetése tehetséges gyermekek és fiatalok felkutatása, a kiválasztott fiatalok tehetséggondozása, zenei tanulmányaik segítése, továbbtanulásuk támogatása a legkiválóbb művésztanáraink által. Fellépési lehetőség biztosítása a számukra, hogy a szélesebb közönség is megismerje őket. Az első helyezett emellett, elkészítheti a Charles Music stúdiójában stúdió felvételét. A program megálmodója és létrehozója Nyári Károly Prima díjas zongoraművész, akinek a karrierjében fontos szerepet játszik a felnövekvő generáció zenei fejlődésének segítése és pályájukon való érvényesülésük mentorálása.

A tehetségkutató verseny döntőjében a sok jelentkező közül, a zsűri által kiválasztott hét tehetséges fiatal mutathatta be tudását és tehetségét. A verseny döntőjének a Rajkó-Talentum Alapfokú Művészeti Iskola és Középiskola Színházterme adott otthont. A döntőbe jutott fiatal tehetségek kiválóan szerepeltek, így a zsűrinek nehéz dolga volt. A szakmai zsűri elnöke Nyári Károly, a zsűri tagjai Dráfi Kálmán, Lukács Miklós és Nyári László voltak. Az elhangzott produkciókat követően, a zsűri hosszas tanácskozás után hozta meg a döntését. Majd a díjátadó következett, amely után a közönség még egyszer meghallgathatta az 1. helyezést elért fiatal tehetség produkcióját.

Helyezettek:

  1. helyezett: LÉHÁRT ERIK
  2. helyezett: TÓTH BALÁZS
  3. helyezett megosztva: HORVÁTH BALÁZS ÉS ÜRMÖS FERENC

Különdíjas: PAPP MÁRTON

Gratulálunk a nyertesnek az első helyezéshez és a további helyezetteknek, valamint a verseny döntőseinek a kiváló szereplésért! 

Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy támogatásával a Zeneút program és a Zeneút tehetségkutató verseny megvalósulhatott.

charlesNAGY SIKERREL ZÁRULT A ZENEÚT TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY DÖNTŐJE
Tovább

2022.05.25. ELÉRKEZETT A ZENEÚT TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY DÖNTŐJE

A Zeneút tehetségkutató versenyre való jelentkezés lezárult, a megannyi jelentkező közül, a döntőben hét tehetséges fiatal mutathatja be tudását és tehetségét. A szakmai zsűri kiválasztja az első három helyezettet, akiknek a tanulmányait segítjük, hazánk legkiválóbb művésztanárai segítségével. Fellépési lehetőséget biztosítunk a számukra, hogy a szélesebb közönség is megismerje őket. Az első helyezett emellett, elkészítheti a Charles Music stúdiójában stúdió felvételét. A Zeneút tehetségkutató verseny zsűri tagjai hazánk elismert előadóművészei: Nyári Károly Prima díjas zongoraművész a Zeneút program és Tehetségkutató verseny megálmodója a zsűri elnöke, Lukács Miklós a világ egyik legsokoldalúbb és legtöbbet foglalkoztatott cimbalomművésze, akit már számos díjjal jutalmaztak, a Rajkó-Talentum Alapfokú Művészeti Iskola és Középiskola tanára, Dráfi Kálmán hegedű és brácsaművész, több formáció és produkció kiemelt fellépője, Nyári László hegedűművész, Artisjus díjas tanár, aki több, mint 30 éve a Rajkó-Talentum Alapfokú Művészeti Iskola és Középiskola hegedű és zenekari tanáraként és a Kis Rajkó Zenekar művészeti  vezetőjeként tevékenykedik.

Sok sikert kívánunk a döntőbe jutott fiatal tehetségeknek!

A Zeneút Tehetségkutató verseny időpontja:

2022. május 26. csütörtök 10:00-13:00

Díjátadó: 2022. május 26. csütörtök 15:00

A verseny és a díjátadó helyszíne:

Rajkó-Talentum Alapfokú Művészeti Iskola és Középiskola, Színházterem

1074 Budapest, Rottenbiller utca 16-22.

charles2022.05.25. ELÉRKEZETT A ZENEÚT TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY DÖNTŐJE
Tovább

2022.04.15. NAGY SIKER NYÁRI ALIZ MEGÚJULÁS HÚSVÉTI KONCERTJÉN

Teltház és hatalmas siker fogadta Nyári Aliz Megújulás című Húsvéti koncertjét, amely 2022. április 14-én 19:00 órai kezdettel került megrendezésre.

A koncertnek a Premier Kultcafé Színházterme adott otthont, amely a főváros egyik legkedveltebb kulturális és közösségi tere. A gyönyörű hangú énekesnő a hazai zenei élet kiemelkedő előadóiból álló Charles Music zenekarával adta elő legújabb saját dalait és a legszebb magyar és világslágereket a közönségnek a megújulás jegyében, különleges hangzásvilágban.

A koncert meghívott fellépője az énekesnő édesapja, Nyári Károly volt, akit nagy szeretettel fogadtak a nézők. A közönség szűnni nem akaró vastapssal hálálta meg a felejthetetlen öröm koncertet.

Köszönjük, hogy Nyári Aliz Megújulás Húsvéti koncertje megvalósulhatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával.

charles2022.04.15. NAGY SIKER NYÁRI ALIZ MEGÚJULÁS HÚSVÉTI KONCERTJÉN
Tovább

2022.04.14. NYÁRI ALIZ MEGÚJULÁS HÚSVÉTI KONCERT

A Charles Music Művészeti Produkciós Iroda 2022. április 14-én bemutatja Nyári Aliz Megújulás Húsvéti koncertjét a Premier Kultcafé Színháztermében, amely a főváros egyik legkedveltebb kulturális és közösségi tere. A koncerten a gyönyörű hangú énekesnő a hazai zenei élet kiemelkedő előadóiból álló Charles Music zenekarával adja elő legújabb saját dalait és a legszebb magyar és világslágereket a közönségnek. A megújulás jegyében az elhangzó dalok olyan különleges hangzásvilágban szólalnak meg, amely igazi zenei élményt ígér a hallgatóknak. Tavasszal megújul a természet, a világ körülöttünk, így a koncert remek alkalom arra, hogy a zene lélekemelő ereje által lelkileg mi is felfrissüljünk, és együtt ünnepeljük a Húsvétot, az év egyik legszebb ünnepét.

Köszönjük, hogy Nyári Aliz Megújulás Húsvéti koncertje megvalósulhat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával.

charles2022.04.14. NYÁRI ALIZ MEGÚJULÁS HÚSVÉTI KONCERT
Tovább

2022.04.03. A DUNA TV HOGY VOLT?! CÍMŰ MŰSORÁBAN

A Duna TV nagysikerű Hogy volt?! című műsorába kapott meghívást kiemelt művészünk Nyári Károly családjával, amely 2022. április 3-án 16:10-től látható. A művész több évtizedes pályafutásának főbb állomásait, kedves emlékeit idézte fel, de számos kiemelt koncertjéből láthattunk részletet, ahol saját alapítású Charles Music Kamarazenekara és a Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar közreműködött.

charles2022.04.03. A DUNA TV HOGY VOLT?! CÍMŰ MŰSORÁBAN
Tovább