A ZENEÚT PROGRAMRÓL

 

A Charles Music Művészeti Produkciós Közhasznú Nonprofit Kft. számos kiemelt zenei produkciót, koncertet mutatott be az eltelt évek alatt nagy sikerrel, amely mellett kiemelt fontosságú számára a valódi társadalmi felelősségvállalás. Különös figyelmet fordítunk a tehetséges gyermekek és fiatalok felkutatására, zenei nevelésükre és tehetségük gondozására, kiemelten a hátrányos helyzetű, leszakadó térségben élő  roma és nem roma tehetségekre. A Charles Music e célból fogalmazta meg és indította útjára a – ZENEÚT– elnevezésű saját tehetségkutató programját Nyári Károly Prima díjas zongoraművész vezetésével. Nyári Károly karrierjében fontos szerepet játszik a felnövekvő generáció zenei fejlődésének segítése és pályájukon való érvényesülésük mentorálása.

A Zeneút tehetségkutató verseny megrendezése által olyan tehetséges gyermekeket és fiatalokat szeretnénk felkutatni, akik zenei tanulmányokat folytatnak és akik szeretnék megmutatni kimagasló tehetségüket a jazz és a könnyűzene területén. A kiválasztott versenyzőknek segítjük a zenei tanulmányait, támogatjuk őket a továbbtanulásukban. Kurzusokat, zenei táborokat szervezünk, ahol az együtt zenélés örömét is átélhetik. Napjainkban különösen fontos szerepe van a gyermekek és fiatalok zenével való találkozásának, hiszen a zene közösségépítő ereje mellett, a közösen átélt maradandó pillanatok egy életre szóló élménye az elfogadásról, toleranciáról is szól.

 

 „A zene az emberi lélek olyan területeit is feltárja, ahova más nem világít be”.

Kodály Zoltán

 

Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy támogatásukkal a Zeneút program és a Zeneút tehetségkutató verseny megvalósulhat!

Várjuk azon tehetséges gyermekek és fiatalok jelentkezését, akik a klasszikus, a jazz és a könnyűzene területén szeretnék bemutatni hangszeres és ének tudásukat. Napjainkban talán még fontosabb a fiatal tehetségek felkutatása és megfelelő képzése, ezért a Zeneút program a Zeneút Tehetségkutató verseny által, segítséget kíván nyújtani zenei tanulmányaikban, továbbtanulásukban és fellépési lehetőséget biztosít a verseny legeredményesebb résztvevőinek.

 A jelentkezés és a részvétel ingyenes.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével kizárólag online lehet.

Jelentkezési határidő: 2022. május 10.

A jelentkezők 14-22 éves korig versenyezhetnek.

A versenyben minden jelentkezőnek egy maximum 6-8 perces szabadon választott versenydarabot kell eljátszani, amely egy jazz standard vagy könnyűzenei mű, vagy egy klasszikus előadási darab.

A Zeneút Tehetségkutató verseny időpontja:

2022. május 26. csütörtök 10:00-13:00

Díjátadó: 2022. május 26. csütörtök 15:00

A verseny és a díjátadó helyszíne:

Rajkó-Talentum Alapfokú Művészeti Iskola és Középiskola, Színházterem

1074 Budapest, Rottenbiller utca 16-22.

Zsűri: Dráfi Kálmán, Lukács Miklós, Nyári Károly, Nyári László

Díj: A verseny első helyezettje 20 óra stúdió időt kap a Charles Music Hangstúdiójában, ahol elkészítheti felvételét.

Minden további kérdés és információ esetén, várjuk levelét az iroda@charlesmusic.hu email címen.

[contact-form-7 id=”3954″ title=”Zeneut_jelentkezesi”]

Péter DávidZeneút