A ZENEÚT PROGRAMRÓL

 

A Charles Music Művészeti Produkciós Közhasznú Nonprofit Kft. számos kiemelt zenei produkciót, koncertet mutatott be az eltelt évek alatt nagy sikerrel, amely mellett kiemelt fontosságú számára a valódi társadalmi felelősségvállalás. Különös figyelmet fordítunk a tehetséges gyermekek és fiatalok felkutatására, zenei nevelésükre és tehetségük gondozására, kiemelten a hátrányos helyzetű, leszakadó térségben élő  roma és nem roma tehetségekre. A Charles Music e célból fogalmazta meg és indította útjára a – ZENEÚT– elnevezésű saját tehetségkutató programját Nyári Károly Prima díjas zongoraművész vezetésével. Nyári Károly karrierjében fontos szerepet játszik a felnövekvő generáció zenei fejlődésének segítése és pályájukon való érvényesülésük mentorálása.

A Zeneút tehetségkutató verseny megrendezése által olyan tehetséges gyermekeket és fiatalokat szeretnénk felkutatni, akik zenei tanulmányokat folytatnak és akik szeretnék megmutatni kimagasló tehetségüket a jazz és a könnyűzene területén. A kiválasztott versenyzőknek segítjük a zenei tanulmányait, támogatjuk őket a továbbtanulásukban. Kurzusokat, zenei táborokat szervezünk, ahol az együtt zenélés örömét is átélhetik. Napjainkban különösen fontos szerepe van a gyermekek és fiatalok zenével való találkozásának, hiszen a zene közösségépítő ereje mellett, a közösen átélt maradandó pillanatok egy életre szóló élménye az elfogadásról, toleranciáról is szól.

 

 “A zene az emberi lélek olyan területeit is feltárja, ahova más nem világít be”.

Kodály Zoltán

 

Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy támogatásukkal a Zeneút program és a Zeneút tehetségkutató verseny megvalósulhat!

ZENEÚT TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYFELHÍVÁS

 

Várjuk azon tehetséges gyermekek és fiatalok jelentkezését, akik a jazz és a könnyűzene területén szeretnék bemutatni hangszeres és ének tudásukat. Napjainkban talán még fontosabb a fiatal tehetségek felkutatása és megfelelő képzése, ezért a Zeneút program a Zeneút Tehetségkutató verseny által, segítséget kíván nyújtani zenei tanulmányaikban, továbbtanulásukban és fellépési lehetőséget biztosít a verseny legeredményesebb résztvevőinek.

 A jelentkezés és a részvétel ingyenes.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével kizárólag online lehet.

Jelentkezési határidő: 2021. december 3.

A jelentkezők 14-22 éves korig versenyezhetnek.

A verseny két fordulóban zajlik.

Az első forduló: Minden jelentkezőnek egy maximum 6-8 perces YouTube-ra feltöltött nem nyilvános videót kell készíteni a szabadon választott versenydarabjáról, amely egy jazz standard vagy könnyűzenei mű, melynek a videó linkjét a Jelentkezési lapon kell elküldeni a versenyre való jelentkezéskor.

A zsűri az elküldött videók közül,  kiválasztja az öt legtehetségesebb és legsikeresebb versenyző produkcióját, akik részt vesznek a döntőben.

Második forduló: A döntőben a kiválasztott jelentkezők a beküldött videó felvételük zenei anyagának eljátszása  mellett, még egy általuk szabadon kiválasztott versenydarabban mutathatják meg a tudásukat.

A döntő időpontja: 2021. december 10. 14:00-17:00, ahol a szakmai zsűri az első három helyezettet díjazza. A döntő pontos időbeosztásáról és helyszínéről értesítjük a kiválasztott versenyzőket.

Minden további kérdés és információ esetén, várjuk levelét az iroda@charlesmusic.hu email címen.

 

A Zeneút Tehetségkutató verseny a lebonyolítása alatt hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával kerül megrendezésre.


    * Kötelező mező

    joydesignZeneút